TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Fakültemiz Ebelik ve Hemşirelik bölümlerinde görev yapan öğretim üyesi ve öğretim elemanı hocalarımızın danışmanlığında yürütülecek olan 4 adet proje TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Projelerde emek verecek olan hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÇETİN, Arş. Görv. Mümin SAVAŞ ve Arş. Görv. İpek TURAN’ı ve öğrencilerimizden Ümmügülsüm KIZIL, Zelal GÜNEŞ, Kübra Nur BAYRAM ve EbruASLAN’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Desteklenecek Proje Başlıkları:

1. Dijital E-beveynlik Çocukların Teknoloji Kullanımlarını Etkiliyor mu? Yarı Deneysel Bir Araştırma
  2. Afet Bölgesindeki Kadınların Yaşadığı Depresyon, Algıladıkları Sosyal Destek Düzeyleri ve Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi
  3. Hemşirelik Öğrencilerinde Planlı Davranış Teorisi İle Verilen Afetlere Hazırlık Eğitiminin Bireysel Afet Direnci Davranışlarına Etkisi: Randomize Kontrollü Bir Çalışma
  4. Hemşirelik Öğrencilerine Akran Eğitimi Modeli İle Verilen Stres Ve Zaman Yönetimi Eğitiminin Gelecek Kaygılarına Etkisi: Afet Bölgesinde Randomize Kontrollü Bir Araştırma

Prof. Dr. Süleyman BAYRAM
Dekan